Tarihçemiz / About School

Öncelikle FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI UYGULAYAN PROJE okulu olduğumuzu sınavla(LGS) öğrenci aldığımızı ifade etmek isteriz.Okulumuz 2012-2013 Eğitim - Öğretim yılında;  20 ülkeden 93 öğrenci ile eğitim öğretime başlamıştır. 4 senelik eğitimden sonra 2015-2016 Eğitim Öğretim yılında 59 kişi ile ilk mezunlarını vermiştir. Tamamen yabancı uyruklu öğrenciler ile başlayan proje okulumuz 2013-2014 eğitim öğretim yılından itibaren Türk öğrenci kabulüne başlamıştır. Yabancı öğrencilere yönelik okulumuzun önceliği misafir olan bu öğrencilerimize birinci dönemi kapsayan yoğun Türkçe öğretiminin akabinde İ.H.L. programını uygulayarak farklı üniversitelerde yerleşmelerini sağlamak ve nihayet üniversite öğrenimlerini tamamlayarak ülkelerinde farklı pozisyonlarda yer almak ve insanlığa hizmetlerine katkı sağlamaktır. Ayrıca öğrencilerimizin istek ve yeteneklerine göre bölümler belirleyerek üniversitelere yerleşmelerine katkıda bulunmak hedeflerimizdendir.Türk öğrenciler ile yabancı misafir öğrenciler ayrı sınıflarda eğitimlerine devam etmektedir. Okulumuzda şuan Türkiye dahil 60 ülkeden 162 yabancı ve 184 Türk öğrenci eğitimlerine devam etmektedir.

........................................................................................

The journey of our institution started in 2012-2013 educational year with 93 students from 20 different countries. Accomplishing its 4th year, we bid farewell to our first graduate team of 59 in 2015-2016 Educational year. After commencing with completely foreign national students, our project school has currently been hosting Turkish students as well for 4 years. The priority of our institution concerning the foreign national students is to provide them with intensive Turkish lessons in the first term and to administer the usual Imam Khatib High School syllabus and to ensure them to study at various universities and finally following their university education to assist them to serve their countries and humanity by holding different positions in their homeland. Our goal is also to contribute by assisting our students. Turkish students are taking usual Imam Khatib syllabus. The institution is currently active with its 162 students from 60 different countries-including the Turkish- as well as 184 Turkish students.

Yayın: 01.11.2016 - Güncelleme: 18.10.2022 22:34 - Görüntülenme: 3729